Vad är en Pompadour-frisyr?

Pompadourfrisyren är en klassisk frisyr som har funnits i över 300 år. Men visste du att den inte alltid haft samma namn? Den har funnits i många olika versioner sen 1600-talet, men blev populär bland män först senare när Elvis Presley gjorde stilen berömd på sitt eget sätt. Men stilen föddes inte på Elvis Presleys huvud.

Pompadouren kan stylas som en bakåtkammad frisyr med volym på toppen av huvudet, men den bärs oftast som en vågad frisyr med mycket höjd på toppen. Men det finns många olika versioner, både historiskt och i de moderna varianterna. Den har länge varit populär bland raggare.

Döpt efter Madame de Pompadour

Pompadour-stilen är döpt efter Madame de Pompadour, som var kung Ludvig XV:s älskarinna. Stilen har varit populär bland män och kvinnor sedan den kom på modet i Frankrike 1745. Looken är så snygg eftersom den passar bra till olika hårtyper och ansiktsformer, med den enda skillnaden att du kanske måste anpassa hur mycket volym du kan uppnå beroende på din naturliga hårtyp.

madame de pompadour

Har många namn

Pompadour frisyren är känd under många olika namn. Bland annat quiff, ankstjärtsfrisyr eller ducktail, jelly roll, rockabilly-frisyr eller till och med Elvis-frisyren.

Funkar även idag

Pompadourfrisyren kan bäras på många olika sätt. Du kan få det att se snyggt och glänsande ut med en wet-look-gel, medan vissa människor föredrar den mer ojämna looken som skapas genom att skaka ut håret efter att ha applicerat texturiserande spray eller torrschampo. Den klassiska looken med brylcreem eller hårvax funkar dock såklart också. Det bärs inte heller alltid så att det ser ut som om du har borstat eller kammat håret bakåt, utan höjden i toppen kan uppnås med hjälp av backcombing och teasing.

Funkar för många olika ansiktsformer

Pompadourfrisyren fungerar bra på de flesta människor på grund av dess smickrande form. Den ger volym till huvudet och kan därför hjälpa till att forma om ditt ansikte om du vill experimentera med det.