Flytta saker enklare med en flakvagn

Att ha en hobbyverksamhet är en kul grej som du till och med kan tjäna pengar på. Kanske har du ett garage där du mekar med folks bilar eller där du snickrar och mekar med olika projekt. Du kanske är leverantör av olika saker och har inte råd med dyra transporter. Då behöver du draghjälp, så att säga. En flakvagn kan komma väl till pass för att förflytta däck, prylar och utrustning till din hobbyverksamhet.

Om du tänker köpa en flakvagn är det viktigt att tänka på dess förmåga. Flakvagnar är lätta att stuva undan när du inte behöver dem, dock finns det olika storlekar på vagnarna och du bör välja en beroende på vad du ska lägga på dem. Kika mer på Källs utbud av flakvagnar på https://kalls.se/produkter/lager-industri/transport/flakvagn/ och hitta en som passar dina behov.

Välj en större flakvagn till bildelar och utrustning

Brukar du byta däck på bilen själv? Eller pimpar du ofta kompisars bilar med extraljus och finesser? Bildelar kan väga en del, inte minst fälgar och däck. I de fallen kan du behöva en större flakvagn att dra runt på sakerna med. Tänk då på att flakvagnen ska ha en riktigt bra styrfunktion och stabila hjul, speciellt om du ska dra runt den utomhus också. En större flakvagn är också bra att ha inför flyttar. Om du ska flytta inom gångavstånd till en ny bostad kan flakvagnen underlätta rejält. Då sparar du även pengar på bensin och flytthjälp och kan dra dit grejerna själv.

För mindre saker som ska transporteras en kort bit, räcker en mindre flakvagn. Då behöver du ofta inte ens ett roterande handtag. Sådana modeller brukar också kallas för plattformsvagn. Dessa kan vara bra om du levererar mindre produkter i grannskapet när du kanske startat ditt eget företag. Källs har både större och mindre flakvagnar beroende på vad du ska ha dem till. De mindre är aningen billigare än de större.

Olika varianter av flakvagnar

Förutom en flakvagn finns det andra varianter av denna fenomenala draghjälp.

  • Lådvagnar – En flakvagn med väggar så grejerna inte ska ramla av.
  • Plockvagn – En rullvagn med hyllplan som du kan lägga mindre verktyg på.
  • Butiksvagn – Passar främst för butiker men du kan även ha nytta av den här typen av vagn hemma.