Så kan du lättare bestämma fälgar till bilen

Fälgar behövs till en bil. Rätt fälgar till rätt bil ger bra köregenskaper men även en snygg bil. Det finns mängder med fälgar att köpa till olika bilmodeller.

När det är dags för inköp av nya fälgar kan du med fördel göra det på nätet. Det finns bra fälgar online att köpa. Dessutom är det är enkelt att köpa fälgar online. Oavsett vilken är anledning till varför du ska köpa nya fälgar spelar utseende, prestanda och material roll när du ska göra ditt val. Det finns ett stort utbud av fälgar oavsett vad du anser är viktigast med en fälg. Om du behöver däck också kan du köpa dem samtidigt som fälgarna. Om du redan har däck är det viktigt att de nya fälgarna passar ihop med däcken som du har. Kontrollera det innan du beställer fälgarna.

Fälgar påverkar bilen

Med fälgar kan du förbättra bilens köregenskaper men även förändra bilens utseende. Det finns några viktiga faktorer att ta i beaktande när du ska köpa dina fälgar. Om du är osäker på ditt val kan du alltid rådfråga en expert inom området för att veta att du faktiskt får rätt fälgar till just din bil.

Tänk på följande när du väljer fälgar:

• Välj rätt fälgstorlek och bredd. Fälgstorleken i tum måste vara densamma som däckdimensionens tumstorlek.
• Antalet bultar och bultmönster måste stämma.
• Fälgens centrumhål och storleken på den.

Välj kvalité framför ett billigt pris

Det är inte sällan som kvalité och pris går hand i hand när det gäller fälgar. Dåliga fälgar kan lättare gå sönder när väglaget är dåligt. Faktorer som påverkar priset mest är fabrikat, storlek och hur fälgarna har blivit tillverkade. Exempelvis är gjutna fälgar oftast billigare. De kan vara av bra kvalité men det är också tunga vilket kan påverka bilens köregenskaper. Smidda fälgar är desto lättare och hållbara. Om du ska välja fälgar för vinterbruk kan fälgar med färre ekrar vara fördelaktiga för att slippa ta bort snö. Snö och slask i fälgen kan skapa obalans i hjulet när bilen körs. Gällande fälgar på vintern är det bra om det är anpassade för vinterförhållanden.